България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Адвокат: Ако се случи екстрадицията на Божков, то тя няма да е скоро

Според Людмил Рангелов най-добрата защита са обясненията на обвиненото лице

17.02.2020 | 08:42 Редактор: Ивет Арабова

Васил Божков на свобода. Новината предадоха няколко български медии и изненадаха българската прокуратура, която вече няколко седмици превежда на арабски обвиненията си към него, за да поиска oт ОАЕ да го предадат на родната Темида. 

"Сега става много по-трудно. Някъде в средата на декември Божков е получил лицензи за дейността, за която сега му се повдигат обвинения", каза в студиото на "България сутрин" адвокат Людмил Рангелов. 

Според него прокуратурата не е разполагала с такива доказателства и сега тепърва ги събира. Той прогнозира, че ако въобще се случи екстрадиция на Божков, то тя няма да бъде скоро, а ще се проточи.

"Дали Божков е имал предварителна информация? Това може само да се предполага. Самите действия на прокуратурата предполагаха, че се върви натам. Явно е, че Божков няма да може да осъществява тук търговска, стопанска или друга дейност", oбясни адв. Рангелов.

По думите му цялата картина на обвинението може да се промени от защитната теза.

"Ако конкретно лице е обвинено за действия, то е най-добре информирано. Най-силното оръжие срещу обвиненията са обясненията на самото лице", добави още адв. Людмил Рангелов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той описа като "хипотези и предположения" информациите, че Божков е искал помощ от Русия за освобождаването си от ареста.

"След като излезе информацията, че Божков е арестуван, ден-два след това казах, че не е нужно Божков да е в килия или в изолация. Достатъчно е да бъде установен и най-вероятно така е било", припомни адв. Рангелов.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК