Коронавирусът уби над 1800 души, заразените са 72 000

До 100% ръст в печалбите на частните самолетни оператори

18.02.2020 | 07:39 Редактор: Тодор Петров

12 000  души вече са излекуваните от новия коронавирус. Това стана ясно от детайлно проучване на новия щам на китайските здравни власти. Смъртните случаи от новия коронавирус в Китай вече надхвърлят 1800 души. Общият брой на заразените е над 72 000. Почина и главният лекар на една от болниците в Ухан - градът огнище на заразата.

Предоставените от Китай последни данни за заразените с коронавируса сочат намаляване на новите случаи, но Световната здравна организация предупреждава, че все още "всеки сценарий е на масата"

И докато епидемията рефлектира негативно върху световната икономика, някои специфични бизнес сектори се възползват от ситуацията. Частните самолетни оператори отбелязват голям скок в броя на клиентите, които въпреки огромните разходи, организират чартърни полети заради епидемията от коронавирус. 

Някои компании в сектора отбелязват ръст в печалбите си от порядъка на 90-100%. Заради разпространението на смъртоносното заболяване в Китай беше отменена премиерата на най-новия филм от поредицата Джеймс Бонд - "Не е време за умиране."

Вижте повече в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК