Сексскандал беляза надпреварата за кметското място в Париж

Кандидатът, подкрепян от президента Еманюел Макрон, се оттегли заради видео с интимен характер

14.02.2020 | 19:00 Редактор: Кристина Крумова

Сексскандал беляза надпреварата за кметското място в Париж. Кандидатът, подкрепян от президента Еманюел Макрон, се оттегли заради видео с интимен характер.

Видеоклипът със сексуален характер беше публикуван в социалните мрежи и бързо набра популярност. Компроматите попариха надеждите на Бенжамен Гриво да спечели надпреварата за кметското кресло на Париж. 

Последва и оттеглянето на кандидатурата на бившия говорител на правителството на президента Еманюел Макрон. 

"Повече от година със семейството ми сме обект на клевети, лъжи, смъртни заплахи и атаки, разкриващи лична информация", разказа Гриво. 

Руският политически активист Пьотър Павленски пое отговорност за разпространението на видеото, за което се твърди, че е с участието на кандидата за кмет.

"Бенжамен Гриво започна политическата си кариера с лъжи. Той демонстрира презрението към своите избиратели още в началото. Какво щеше да стане, ако такъв човек заеме кметското място? Мисля, че щеше да е опасен", заяви Павленски.

Вместо възмущение вдиеото предизвика вълна от съпричасност към Гриво. Настоящият кмет на Париж се застъпи за опонента си. Подкрепа дойде и от страна на президента Еманюел Макрон, както и от министър-председателя на Франция. 

Пьотър Павленски е известен с провокативните си изяви. През 2017 г. напусна Русия и потърси убжище във Франция. Същата година беше арестуван, след като подпали фасадата на сградата на Френската централна банка в Париж. През 2019 г. беше осъден на три години затвор заради действията си.

Вижте повече в репортажа

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК