86 смъртни случая на коронавирусa за ден в Китай

60-годишен американски гражданин е издъхнал в Ухан

08.02.2020 | 14:45 Редактор: Искра Ангелова

Само в рамките на един ден - 86 смъртни случая в Китай, заради новия коронавирус. В страната е загинал и американски гражданин. 

Общият брой на смъртните случаи скочи до 720-ет души - всички в континентален Китай. А в глобален мащаб заразените са повече от 34 хиляди души в 27 страни.

60-годишен американски гражданин е издъхнал в Ухан - градът първоизточник на новия щам на коронавирус. 

Вашингтон обяви, че имат готовност да предоставят 100 милиона долара за овладяването на заразата. 

"Правителството на Съединените щати е готово да изразходва до 100 милиона долара за подпомагане на Китай и други засегнати страни, както и на Световната здравна организация, за овладяване и борба с новия коронавирус", заяви специалният американски пратеник за Северна Корея Стивън Бигън.

Според центъра за контрол и превенция на заболяванията на Съединените щати в момента на територията на Китай заразата е извън контрол. А хората, искащи да влязат на американска територия, преминават през специални системи за проверка на латищата.

Извън пределите на Китай са потвърдени два смъртни случая. Китайски гражданин е идъхнал във Филипините. Мъж е починал и в Хонконг, където всеки, който пристига от конинентален Китай, трябва да се изолира в период от две седмици. 

Всеки, който не спазва карантината, е заплашен от затвор. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК