Турция отвръща на удара: Десетки сирийски войници са убити

46 цели са били поразени

03.02.2020 | 14:41 Редактор: Искра Ангелова
Турция отвръща на удара: Десетки сирийски войници са убити

Около 30-35 сирийски войници са били убити при турски ответен удар срещу техни позиции в северозападната част на страната, съобщи президентът Реджеп Ердоган преди да отпътува на посещение в Украйна. По думите му със 122 гаубични удара и 100 минометни снаряда, както и със самолети F-16, са били поразени 46 цели "на режима в Дамаск".

Според сирийската официална агенция САНА няма жертви в редовете на сирийската редовна армия вследствие на турския удар.

По думите на турския президент турската операция продължава. По-рано турското военно министерство съобщи, че четирима турски войници са загинали в Сирия, 9 са ранени, като състоянието на един от тях е критично. Войниците са били част от подкрепление за турските наблюдателни постове в област Идлиб. Според турското военно ведомство местоположението на конвоя е било предварително координирано със сирийската страна.

Според турските медии координатите на поразените цели на сирийска територия са били предоставени от турското разузнаване МИТ. Операцията, започнала в 06:15 часа тази сутрин, продължава и с участието на самолети Ф-16. Според руските военни обаче турски самолети не са нарушили сирийското въздушно пространство.

Междувременно постъпват сведения, че продължават руските въздушни удари срещу бунтовнически цели в област Идлиб, а агенция САНА съобщи, че сирийската армия е отвоювала от радикалната опозиция още три селища в областта.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК