Очаква се у нас да пристигнат българите, блокирани в китайския град Ухан

Великобритания изтегля дипломатическия си персонал от Китай

01.02.2020 | 12:20 Редактор: Юлия Христова
Очаква се у нас да пристигнат българите, блокирани в китайския град Ухан

Расте броят на заразените от корона-вируса. Близо 12 000 са вече случаите на заболели. Броят на загиналите достигна 259. Германия потвърди седми случай на заразен. А днес в България се очаква да пристигнат българите, които бяха блокирани в Ухан.

Новият случай на заразен е от провинция Бавария. Мъжът е работил на същото мястото както и другите заболели. Те са се заразили от техен колега, прибрал се от командировка в Китай. Със самолет Германия евакуира гражданите си от Ухан. Сред тях е и 22-годишната студентка Ан Софи, която учи информационни технологии в Ухан. Разказва, че китайският град се е превърнал в призрачен.

Завърналите се ще бъдат поставени под карантина в продължение на две седмици. 

Великобритания изтегля дипломатическия си персонал от Китай. Австралия забрани полетите си от и до страната -източник на заразата. САЩ обявяват извънредно положение заради разпространението на заразата. Временно забранява влизането в страната на чужди граждани, които може да представляват потенциална опасност. Правителството ограничава също полетите от Китай до седем американски летища.  

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК