Авария в задната перка и мъгла - причина за смъртта на Коби Брайънт?

Бейзболният треньор на "Ориндж Каунти" и семейството му са сред загиналите

27.01.2020 | 13:38 Редактор: Искра Ангелова

Легендата на NBA Коби Брайънт е пътувал с частния си хеликоптер, когато машината губи височина и избухва в пламъци около хълмовете в Калабасас, щата Калифорния. 

Според местни издания аварията е възникнала в задната перка на опашката на хеликоптера и заради това е паднал на земята. 

"Чух шума от хеликоптера. Той летеше много ниско. Беше мъглив, мрачен ден. Изглеждаше, че се очаква дъжд или сняг. Хеликоптерът летеше толкова ниско, мислех, че иска да кацне някъде", казва свидетел на инцидента.

Местен жител, който е пилот, сподели, че е имало много мъгла и условията са били лоши.

На борда е била и една от четирите дъщери на Брайънт - 13-годишната Джиана Мария, както и още седем души. Те са пътували за град Таузънд Оукс за баскетболен мач, в който е трябвало да играе момичето.

Бейзболният треньор на "Ориндж Каунти", съпругата му и дъщеря му Алиса също са загинали. 

Фенове по цял свят, спортисти, холивудски звезди и политици изразиха дълбоката си скръб от загубата на един от най-великите играчи в историята на баскетбола.

"Загубата на Коби е като да загубиш член на семейството. Той е легенда. Накара ни да вярваме в неща, които изглеждат невъзможни. В шок съм от трагичните новини за смъртта на Коби и Джиана. Думите не могат да опишат болката, която изпитвам. Обичам Коби, който беше като по-малък брат за мен", написа великият Майкъл Джордан.

Баскетболистът се превръща в наследник на Майкъл Джордън и идол на милиони почитатели на играта по света. Той е петкратен шампион в NBA и участва рекордните 18 пъти в Мача на звездите. 20-годишната му кариера преминава в "Лос Анджелис Лейкърс". А през 2016 година се оттегля от активния спорт. 

Известен с прякора си "Черната мамба" Брайънт има два златни олимпийски медала със САЩ от Пекин 2008 и Лондон 2012 г.. 

В памет на Коби Брайънт летището в Лос Анджелис и легендарната зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк светнаха в жълто и лилаво - цветовете на отбора му "Лос Анджелис Лейкърс".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК