Трагедия: Коби Брайънт загина в катастрофа с хеликоптер (Обновена)

Една от дъщерите на Коби - 13-годишната Джиана, известна като Джиджи, е сред загиналите

26.01.2020 | 22:09 Редактор: Кристина Крумова
Трагедия: Коби Брайънт загина в катастрофа с хеликоптер (Обновена)

Един от най-великите баскетболисти за всички времена Коби Брайънт е загинал, след като частният хеликоптер, с който е пътувал, е паднал над Калабасас, Калифорния. С него са пътували още 7 души и няма оцелели, пише TMZ.

Една от дъщерите на Коби - 13-годишната Джиана, известна като Джиджи, е сред загиналите. Съпругата на легендарния баскетболист - Ванеса, не е била на борда.

Източници на "Лос Анджелис Таймс" твърдят, че хеликоптерът е излетял от "Ориндж Каунти", където живее Коби, а инцидентът е станал малко преди 10 ч. местно време. Те са пътували към баскетболната академия, където тренира дъщеря му.

41-годишната NBA звезда прекара цялата си кариера в “ЛА Лейкърс”, изигравайки 20 сезона с тях. 18 пъти взима участие в Мача на звездите, също така е петкратен шампион на NBA. Има два златни олимпийски медала със САЩ от Пекин 2008 и Лондон 2012-та.

През 2018 година получава "Оскар" за най-добър късометражен филм за "Скъпи, баскетбол“, а официално спира с баскетбола през 2016 г.

Той има още три дъщери - Наталия, Бианка и Капри, която се роди миналата година.

Трагичният инцидент стана само часове, след като Брайънт бе изместен от третото място във вечната ранглиста на най-резултатните играчи на НБА.

Мачът между "Денвър Нъгетс" - "Хюстън Рокетс" започна с минута мълчание в памет на "Черната мамба".

Легендарният Шакил О`Нийл написа в Twitter: "Няма думи, с които да изразя болката, която изпитвам сега. Това е трагичен и ужасен момент. Загубих моя приятел, брат и съотборник, с когото печелех титли."

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК