Изолират китайския град, от който тръгна мистериозният вирус

Той води до пневмония и тежък остър респираторен синдром

23.01.2020 | 14:07 Редактор: Юлия Христова

Започна изолиране на китайския град Ухан, от който тръгва заразата с коронавирус. Съседен град също е застрашен от обявяване на карантина. Световната здравна организация продължава и днес да обсъжда ситуацията в Китай.

Засега няма да бъде обявено извънредно международно положение. 25 са вече жертвите в Китай, а над 600 са потвърдените случаи на заразени.

В Ухан е преустановен бщественият, въздушният и железопътният транспорт, в опит да се спре разпространението на заразата. А жителите са посъветвани да не напускат града, освен при извънредни ситуации. Отменени са големи публични събития за празника на Лунната Нова година.

Провинция Хъбей започна да затваря изходите на магистрали, водещи към Ухан.  Пазарът на морски дарове там, който незаконно продава диви животни, е определен за епицентър на огнището. Въпреки заразата в града, медицинските сестри от интензивното отделение в болницата са категорични, че ще продължат да работят и да изпълняват дълга си.

А в САЩ пациентът, който е с коронавирус, вече е в добро състояние. В Мексико двама души са под наблюдение заради опасения, че са заразени с коронавируса. Властите са категорични, че страната е подготвена и няма място за паника. Случаи на заразени вече има в САЩ, Австралия, Тайван, Тайланд, Япония, Южна Корея. 

Вирусът води до пневмония и тежък остър респираторен синдром. Признаците на инфекция включват температура, кашлица и затруднено дишане.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК