Борисов и Иванка Тръмп обсъдиха речта на баща ѝ в Давос

Основни теми на форума са неравенството и борбата с климатичните промени

21.01.2020 | 18:12 Редактор: Ивет Арабова

Политици, банкери, активисти и журналисти събира за поредна година швейцарският град Давoс. Днес там започна Световният икономически форум, а в навечерието му стана ясно, че швейцарските власти са предотвратили вероятен опит за шпионска операция от руснаци, представяли се за водопроводчици. 

Темите във фокуса на събитието тази година са неравенството и борбата с климатичните промени. 

В Швейцария е и българският премиер Бойко Борисов. Той се срещна с председателите на Европейската комисия на Европейския парламент. Премиерът разговаря и с дъщерята на американския президент Иванка Тръмп, която е в официалната делегация на Белия дом като съветник на Тръмп. Двамата са обсъдили речта на американския президент на форума.

"Изглежда климатът и околната среда са горещи теми точно сега, но благодарение на натиска на младите хора. Разбира се, ако погледнете от друга перспектива, не е направено твърде много за наляване на вредните емисии", каза активистката Грета Тунберг.

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че вярва в опазването на околната среда, но беше особено критичен към екоактивистите. 

"Време е за оптимизъм, надежда и действия. За да се прегърнат възможностите на утрешния ден обаче, трябва да отхвърлим пророците на обречеността и техните прогнози за апокалипсиса", категоричен бе Тръмп. 

Вижте повече в репортажа!

Снимка: Facebook/Boyko Borissov

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК