Откриха нови софтуерни проблеми на Boeing 737 Max

Те засягали автоматичното управление на самолета

19.01.2020 | 11:20 Редактор: Ивет Арабова
Откриха нови софтуерни проблеми на Boeing 737 Max

Американската авиационна група Boeing отново откри софтуерни проблеми на модела самолет 737 Max, чиито полети бяха в цял свят бяха забранени. Това ще направи още по-трудно пререгистрирането на модела. 

Компанията е обявила, че сега се извършват нови актуализации. Тя работи с Американската агенция за контрол на въздушното движение FAA. "Нашият основен приоритет е 737 Max да е безопасен и всички регулаторни изисквания да бъдат изпълнени, преди да може да се върне в експлоатация", заявиха от Boeing, предава германското издание Die Zeit.

Софтуерните проблеми засягат автоматичното управление на 737 Max, което е било решаваща причина за двете катастрофи. Според компанията те са били открити миналия уикенд и се твърди, че нарушават работата на някои монитори, информира Bloombergtv.bg.

Моделът 737 Max е забранен от март 2019 г. след две катастрофи в Индонезия и Етиопия, причинили общо 346 смъртни случая. Пререгистрацията се отлагаше многократно, като наскоро концернът временно спря производството на самолета, който беше проектиран като обещаващ конкурентен модел на Airbus A320neo.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК