Изтеглят Lime от 12 пазара по света

Компанията ще спре да функционира и в градове като Богота, Лима и Рио де Жанейро

11.01.2020 | 10:30 Редактор: Кристина Крумова
Изтеглят Lime от 12 пазара по света

Стартъп компанията за наемане на електрически скутери Lime, зад чийто бранд стои Neutron Holdings, ще спре да работи на 12 пазара по света, съобщава The Wall Street Journal, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria. 

Това е заявил в публикация на сайта на компанията съоснователят и главен изпълнителен директор Брад Бао.

В САЩ Lime ще бъде изтеглен от пазара в щатите Атланта, Феникс, Сан Диего и Сан Антонио, като това решение ще засегне около 100 служители. Компанията ще спре да функционира и в градове като Богота, Лима и Рио де Жанейро. Единственият европейски град в списъка е Линц, Австрия.

Кампаниите за електрически скутери бързо станаха популярни преди години, но жестоката конкуренция и нерентабилен бизнес модел засегнаха идеята. Lime не е единствената компания, която ще съкрати служители. Конкуренти като Bird Rides и Lyft, също са съкратили служители и са излезли от някои световни пазари през миналата година.

Според Бао промените ще повишат рентабилността на Lime.

Lime и Bird са двете компании, които бяха сред пионерите в индустрията със скутери през 2017 г. Тогава потребителите търсеха евтини и лесни варианти за кратки пътувания. Двете компании са базирани в Калифорния.

Компаниите за скутери много бързо срещнаха конкуренция в лицето на Uber Technologies Lyft, които пуснаха собствени услуги за електрически скутери. Lime и Bird спечелиха стотици милиони долари, когато излязоха на нови пазари. 

Те обаче срещнаха предизвикателство в справянето с различни вандалски прояви, както и направиха опити за въвеждане на различни регулации за използването на електрически скутери.

Главният изпълнителен директор Брад Боа обясни, че повечето пазари - над 120 на Lime са печеливши. На компанията ще се наложи да излезе от пазари, където услугата се развива с по-бавни темпове.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК