Brexit, импийчмънт, климат, а 2020 г. ще изживее последствията на 2019 г. 

Рейтингът на Тръмп не трепвал

20.12.2019 | 23:09 Редактор: Стефанка Митева
Brexit, импийчмънт, климат, а 2020 г. ще изживее последствията на 2019 г. 

2019 г. е годината на извънредните политики. Brexit, импийчмънт, климат - в тези три думи можем да я резюмираме. 2020 г. ще изживее последствията на 2019 г. 

Това мнение изрази проф. Анна Кръстева, политолог, в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Започна обратното броене на Brexit. Най-късно на 10 януари ще беше потвърден и от Горната камара, което ще завърши британския цикъл, и впоследствие Европейският парламент ще ратифицира споразумението. Джонсън си осигури магистрален път сред електората. Но по отношение на вътрешнополитическата ситуация обществото е фундаментално разделено".

По нейните думи американският президент Доналд Тръмп е добър комуникатор, но направи нещо, което мнозинството американски граждани не одобряват.

"Условието за оказване на военна помощ за Украйна, ако му се предоставят данни за сина на Джо Байдън - това е използване на властта за лична политическа облага. Обструкция на парламента е второто обвинение", обяснява гостът.

Според проф. Кръстева обаче рейтингът на Тръмп не трепва от процедурата по импийчмънт. 

"Импийчмънт с вкус на победа" - бяха думите на политолога, а търговското споразумение между САЩ и Китай тя определи като "постижение с вкус на загуба". 

Целият разговор вижте на BloombergTV.bg.

Снимка: Pixabay

Харесайте страница ни във Facebook ТУК