Безредици и поне 50 ранени в Барселона по време на Ел Класико

Мачът между "Барселона" и "Реал" (Мадрид) завърши 0:0

19.12.2019 | 07:07 Редактор: Стефанка Митева

Безредици в Барселона по време на Ел Класико - дербито между грандовете "Барселона" и "Реал" (Мадрид). Районът около стадион "Камп Ноу" се превърна в арена на сепаратистките настроения. 

Привърженици на независимостта поискаха свобода за политическите затворници. Те развяваха лозунги "Независимост". Стигна се до сблъсъци, при които най-малко 50 души са пострадали. 

Демонстранти подпалиха контейнери с боклук и направиха огнена барикада. Те чупиха заграждения и хвърляха бомбички по униформените. 

Мачът трябваше да се проведе преди два месеца, но беше отложен заради масовите протести в областта след присъдите срещу 9 каталунски лидери.

Срещата между "Барселона" и "Реал" завърши 0:0. За първи път от 17 години насам не беше отбелязан нито един гол от двата отбора. Последното нулево реми бе на 23 ноември 2002 година именно в каталунската столица.

Така промяна на върха в класирането на първенството не настъпи. Двата отбора продължават да са с еднакъв брой точки - 36, като каталунците са с малко по-добра голова разлика.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК