Тероризъм - основната версия за стрелбата във Флорида

При нападението саудитски студент уби трима души и рани други осем

07.12.2019 | 15:25 Редактор: Василена Василева
Тероризъм - основната версия за стрелбата във Флорида

Тероризъм е основната версия, по която продължава разследването на стрелбата в американска военна база във Флорида. При нападението саудитски студент уби трима души и рани други осем. Кралят на Саудитска Арабия определи атаката като варварски акт.

Нападателят беше идентифицран като Мохамед Саид Алшамрани. При атаката той е използвал пистолет. Тепърва ФБР ще изяснява мотивите на студента по авиация, но една от основните хипотези е тероризъм

Мохамед Алшамрани беше застрелян при атаката. Той е бил втори лейтенант в саудитските военновъздушни сили. Бил е на обучение в американската база. Според някои съобщения Мохамед е публикувал онлайн манифест преди атаката, но това тепърва ще се потвърждава. 

Няколко саудитски граждани също са били задържани близо до мястото на стрелбата, съобщават американски медии. Според данните на военноморските сили през последните седмици 18 саудитски авиатори са тренирали в Пенсакола. 
Това е вторият инцидент със стрелба в американска военна база през тази седмица. В сряда американски моряк застреля двама работници в базата "Пърл Харбър".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК