Стрелба на Лондон Бридж, има убит и ранени

Според очевидци група мъже се сбили на моста

29.11.2019 | 17:40 Редактор: Ивет Арабова

Стрелба на моста "Лондон Бридж" в британската столица. Мъж е прострелян от полицията, няколко души са ранени. Според очевидци група мъже са участвали в сбиване на моста. 

Униформените са се отзовали на сигнал за нападение с нож. При пристигането на властите се чули и изстрели. Лондонската полиция обяви официално, че нападателят е бил прострелян и е починал на място. 

Жилетката, която той е носил и за която се смяташе, че е с експлозиви, се е оказала фалшива. На място са изпратени много линейки и полицейски коли. Мостът е отцепен. Метростанцията на "Лондон Бридж" е затворена. 

Причините за нападението се изясняват. Властите разглеждат случая като терористичен акт. Премиерът Борис Джонсън пристигна на мястото на нападението и благодари на полицията за бързата реакция. От външно министерство съобщиха, че няма пострадали българи. Мястото на днешния инцидент е само на метри от терористичната атака през 2017 година, когато трима джихадисти от "Ислямска държава" се врязоха с микробус в преминаващи по моста хора. 

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК