Нова атака срещу България: Разраства се шпионският скандал в Сърбия

Поредна словесна атака от Белград към София

23.11.2019 | 17:05 Редактор: Юлия Христова

Поредна словесна атака от Белград към София. Сръбският министър на отбраната отправи тежки обиди към страната ни. Това се случва само ден след като председателят на парламентарната комисия за Косово - Милован Дрецун заяви, че на територията на Сърбия действа голяма мрежа от български разузнавачи.

Сръбският военен министър Александър Вулин изригна: "България умее да допуска друг да ѝ избира приятелите й и враговете ѝ. Сърбия не допуска подобно нещо. Сърбия сама решава за себе си и сама избира приятелите си", "България има своите проблеми и нека се грижи за тях". 

Думите на Вулин са поредният епизод от полемиката между София и Белград в последните дни и дойдоха непосредствено след изказването на българския външен министър Екатерина Захариева, с което тя отхвърли обвинението на председателя на парламентарната комисия за Косово Милован Дрецун, че в Сърбия е активна българска разузнавателна мрежа. 

По-този повод Захариева съобщи, че сръбският посланик в София ще бъде извикан в МВнР.

Страната ни беше замесена във вихрещия се в западната ни съседка сръбско-руски шпионски скандал. Обвиненията за българска следа в него обаче, не са сериозни, смята и военният ни  министър Красимир Каракачанов. 

Междувременно президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че записът, на който служителят на руското ГРУ Георгий Клебан вербува високопоставен сръбски служител, е автентичен.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК