Студеното време нахлува в Европа! Сняг, бури и наводнения предизвикаха хаос

В Испания снежната покривка достигна до 40 см на места

16.11.2019 | 13:25 Редактор: Ивет Арабова

Наводнения и жълт код за опасно време в 14 области на Италия. Много райони на Европа са засегнати от студен фронт, придружен от проливни дъждове и силни ветрове. Части от Испания и Франция пък бяха затрупани от обилни снеговалежи.

След пореден за последните няколко дни пик от над метър и половина водата във Венеция спадна с 60 см. Въпреки това по-голяма част от града остава наводнена. Очакват се ураганни ветрове и силни гръмотевични бури в Италия, сред най-засегнатите се очаква да бъдат Пулия и Молизе, където температурите в началото на тази седмица бяха около 30 градуса. Рязката промяна на времето се дължи на студен фронт, който идва от Североизточна Европа.

Испания също попадна под влияние на студения фронт. На места снежната покривка достигна до 40 см . Затворени са пътища и училища. За днес прогнозата е буря с дъждове, силни ветрове и температури под нулата. Снеговалеж, дъжд и заледяване причиниха спирания на тока в Югоизточна Франция, които засегнаха около 140 000 души в 4 департамента. Властите призоваха хората да не пътуват, след като шофьор беше убит от паднало дърво.

Силни ветрове се очакват през уикенда и по Адриатическото крайбрежие на Хърваия. След силната буря, която буквално потопи улици във вторник и сряда буквално потопи улици и причини сериозни щети, в четвъртък ситуацията се нормализира, но вчера вятърът отново се усили и на места достигна над 100 км/ч. 

Вижте повече в репортажа!

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК