8 трупа в български хладилен камион в Румъния? Фалшив сигнал

Издирва се човекът, който е измамил властите

05.11.2019 | 09:15 Редактор: Тодор Петров
8 трупа в български хладилен камион в Румъния? Фалшив сигнал

Фалшив сигнал за камион ковчег вдигна на крак полицията в Румъния. Властите получили анонимно обаждане за осем трупа в хладилен камион с българска регистрация на магистрала близо до Тимишоара. 

Полицаи претърсили периметъра, но не открили нищо. Издирва се човекът, който е измамил властите.

В Гърция полицията вчера залови камион с 41 мигранти по време на рутинна проверка на магистрала край североизточния град Ксанти. Охладителната система на превозното средство е била изключена и всички хора вътре са живи. 

Шофьорът на камиона е задържан. Той е грузинец. Превозното средство е с българска регистрация. Повечето от мигрантите са от Афганистан, някои от тях са поискали медицинска помощ.

"До този момент може да потвърдим, че има такъв камион с българска регистрация. Той е шофиран от чужд гражданин - 40-годишен грузинец без необходимите документи. Това е пореден случай, в който се използват български МПС-та за трафик на хора", каза в пряка телефонна връзка в Новините ON AIR българският консул в Солун Владимир Писанчев.

Той обясни, че по всяка вероятност гръцкият съд ще призове български граждани да дадат показания.

"Препоръчваме, ако български граждани получат такава призовка, да се обърнат към консулството ни за съдействие", каза още Писанчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК