След стрелба с жертви на Хелоуин: Airbnb забранява къщите за купони

Инцидентът е станал в жилище в калифорнийски град, открито в платформата за краткосрочни наеми

03.11.2019 | 16:29 Редактор: Василена Василева
След стрелба с жертви на Хелоуин: Airbnb забранява къщите за купони

Airbnb забранява незабавно "къщите за купони" и засилва усилията за предотвратяване на неразрешени партита в жилищата за краткосрочен наем след стрелба с жертви на Хелоуин в Калифорния, съобщи главният изпълнителен директор на компанията Браян Чески, цитиран от Bloomberg.

"Удвояваме усилията си да се борим с неразрешените партита и да елиминираме неправомерно поведение от страна на собствениците на имоти и на гостите, включително поведение, което води до ужасните събития в Оринда", заяви Чески в поредица от туити.

Петима души загинаха след стрелбата в калифорнийския град, съобщи службата на шерифа на окръг Контра Коста на страницата си във Facebook. Стрелбата се е случила по време на купон, който бил обявен в социалните мрежи и привлякъл над сто души от района на Санфранциския залив. Партито се провело в жилище, което било открито на „сайт за краткосрочни наеми“, допълни службата.

Airbnb "разширява ръчното наблюдение на високорискови резервации, засичани от технологията ни за откриване на риск" и "създава специален екип за бързо реагиране за къщите за купони", заяви Чески. Той е упълномощил Маргарет Ричардсън да наблюдава новия екип и е започнал 10-дневен преглед преди началото на процеса.

Страницата на Ричардсън в Linkedin показва, че тя е заемала позицията "доверен вицепрезидент" от септември, а преди това е работила в министерството на правосъдието в САЩ.

Oще новини четете в Investor.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страница ни във Facebook ТУК