Мигрантската криза в Гърция се разраства, протестите продължават

Напрежение има и в Серес и в лагера до Солун

03.11.2019 | 16:50 Редактор: Юлия Христова
Мигрантската криза в Гърция се разраства, протестите продължават

Разраства се мигрантската криза в Гърция. Поетапно биват транспортирани търсещи убежище от островите към вътрешността на страната.

Днес бяха прехвърлени 800 души от остров Лесбос, за да се облекчи положението в лагера Мория, където вече има над 15 хил. души, при капацитет за 3000.

Не стихват протестите на гърци срещу настаняване на мигранти. Тази нощ жителите на град Гяница направиха жива верига, за да не допуснат автобус с мигранти. Блокираха пристанището на островите Лерос и Кос, като не допуснаха ферибот с мигранти да акостира.

Напрежение има и в Серес, както и до лагера “Диавата“ до Солун.

Съгласно приетите преди два дни нови законови условия за прием на бежанци, полицията провежда акции по издирване на нелегални мигранти, които нямат право за пребиваване в Гърция.

В рамките на няколко часа в Солун задържаха 78 чужденци, пише БНР.

Джип с 15 нелегални мигранти катастрофира до Кавала. Една жертва и един е в тежко състояние с опасност за живота. Ранени са още петима души.

Националистите от партията "Гръцко решение" настояват да се изгради стена на сухопътната граница с Турция и да се минира терен. Искането беше отхвърлено от депутатите.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК