Сестрата на Грета Тунберг подложена на тормоз от хейтъри

Семейството на активистката редовно подава сигнали за заплахи в полицията 

18.10.2019 | 16:50 Редактор: Ивет Арабова
Сестрата на Грета Тунберг подложена на тормоз от хейтъри

След речта на Грета Тунберг в ООН ситуацията около 16-годишното момиче леко се поуспокои. Сега тя е в Канада, участва в протести и се среща със световни лидери, но не дава много интервюта за медиите.

За шведският вестник Dagens Nyheter обаче тя направи изключение. Той е първото издание, което взима интервю от Грета, когато тя протестира сама, само със своята картонен табела пред шведският парламент през 2018 година, предава dnes.bg.

Пред изданието тя споделя, че негативните коментари не засягат нея толкова, колкото семейството й. Най-вече по-малката й сестра.

"Този, който страда най-много от всичко това, е сестра ми. Тя е на 13 години и всеки ден се изправя пред системна омраза, обиди и тормоз“, казва Грета пред Dagens Nyheter.

Семейство й редовно подава сигнали срещу заплахи в полицията. По думите на Тунберг, хората около нея редовно й предлагат помощ, но сестра й няма такава.

"Най-доброто, което можете да направите за мен е, да подкрепите сестра ми. Не защото ми е сестра, а защото е прекрасен и силен човек“, допълва Грета.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК