Българи били в окото на бурята в Бодрум, евакуирали ги

Наводнил се приземният етаж на хотела, в които били

09.10.2019 | 20:00 Редактор: Ивет Арабова

Стотина българи се оказаха в окото на бурята, която връхлетя турския курорт Бодрум. Приземният етаж на хотела, в който били настанени, се наводнил. Наложила се евакуация.

Туристите били преместени в друг хогел, който обаче се оказал в лошо състояние. Сега обстановката се нормализира и сънародниците ни са се върнали на мястото, в което са били настанени първоначално. 

Георги Маринов е на почивка в Бодрум, когато се разразява бурята. "Наводни се приземния етаж, водата се стичаше от нивото нуло до ниво минус 2 като водопад, водата беше над глезените, абсолютна разруха", сподели той.

Георги разказва, че случайно разбират, че хотелът ще бъде евакуиран. И все пак след преживяното той и много наши сънародници се връщат в хотела, в който са настанени първоначално. За броени часове щетите от бурята са отстранени и отново годен за туристи. От туристическата фирма съобщиха, че са били в контакт с представителите им в Турция. Те са реагирали много бързо и организирано в извънредната ситуация, за да преместят толкова хора на сигурно и безопасно място. От фирмата обещават на туристите да бъдат осигурени специални ваучери за отстъпки при следващи пътувания.

Обилните валежи предизвикаха наводнения в района. Десетки жилищни сгради, хотели и автомобили са под вода. Лошото време е предизвикало и транспортен хаос. Важни пътни артерии са били затворени, докато бъдат отводнени. 

Вижте повече в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК