Зукърбърг предприе кръгова отбрана на Facebook в Белия дом

Директорът на най-голямата социална мрежа се срещна с Тръмп и Джаред Къшнър

20.09.2019 | 23:08 Редактор: Ивет Арабова
Зукърбърг предприе кръгова отбрана на Facebook в Белия дом

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг се срещна с президента на САЩ Доналд Тръмп в четвъртък, докато се опита да засегне Конгреса и политиците, критикуващи практиките на платформата за социални медии.

Зукърбърг е имал конструктивна среща с президента в Белия дом, според говорител на Facebook. Зетят на Тръмп и старши съветник Джаред Къшнър също е присъствал на срещата, заедно с Дан Скавино, директор по социалните медии на президента, твърди източник на Bloomberg, запознат с темата, предава Investor.bg.

Срещата на Зукърбърг на Капитолия обаче стана по-трудна, когато той се сблъска с републиканския сенатор Джош Хоули за подхода на компанията си по отношение на поверителността.

"Казах му: докажете, че сте сериозни с данните, продайте WhatsApp и продайте Instagram. Това е, което трябва да направят", каза Хоули пред репортери след среща със Зукърбърг във Вашингтон в четвъртък.

Зукърбърг защитава практиките на компанията си пред някои от най-суровите критици заради притесненията, че не предприема достатъчно категорични действия, за да предотврати манипулирането на избирателите в платформата преди президентските избори през 2020 г., заедно с критиките относно справянето на компанията с потребителските данни и ограничаването на онлайн насилието. 

"Зукърбърг призна, че саморегулирането няма да намалее“, каза Уорнър, демократ от Вирджиния, пред Bloomberg Television. 

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК