Без явен победител след предсрочните избори в Израел

Прогнозите дават еднакъв брой депутатски места за партиите на Нетаняху и Ганц

18.09.2019 | 10:00 Редактор: Тодор Петров

Без ясен резултат засега от вчерашните предсрочни избори в Израел. Според първите екзитполове все още не може да се каже кой е победител във вота, смятан за своеобразен референдум "за" или "против" премиера Бенямин Нетаняху. 

Предварителните прогнози дават почти еднакъв брой депутатски места за досега управлявалата дясна партия "Ликуд" и за центристката опозиция на опонента на Нетаняху – генерал Бени Ганц. 

Снощи нито един от двамата не посмя да се обяви за победител. Причината е, че при предишните избори през април първоначално обявените резултати се промениха значително с преброяването на всички бюлетини. 

Изглежда обаче, че Израел се връща в изходна позиция. След вота през пролетта никоя формация не успя да сформира коалиция. А за Нетаняху оставането във властта след 10 години на премиерския пост е въпрос на оцеляване, тъй като в противен случай го очакват присъди за корупция.

Световните медии отбелязват, че арабските гласоподаватели са гласували масово и коментират, че резултатите са удар по Нетаняху, който управлява вече 10 години и се бори за рекорден пети мандат

 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК