При опит да счупи рекорд: Загина "най-бързата жена на 4 колела"

Джеси Комбс преследваше 1000 км/ч с автомобил с реактивен двигател

29.08.2019 | 15:56 Редактор: Василена Василева
При опит да счупи рекорд: Загина

Една от най-бързите жени на света – Джени Комбс, е загинала при опит за нов рекорд за скорост с автомобил с ракетен двигател, потвърди семейството й. Инцидентът е станал на трасе на дъното на пресъхнало езеро в пустинята Алвърд, Орегон, но все още няма повече подробности за катастрофата, информира Automedia.bg

Първият рекорд на Джени, която беше сред най-популярните състезателки и тв водещи в Щатите, е от 2013 година – 640,5 км/ч. Миналата година тя успя да постигне 777,3 км/ч, но опитът й не беше признат за рекорд, тъй като имаше технически проблеми и не можа да запише две минавания на тестовата дистанция в рамките на определеното време.

Ден преди смъртта си Джеси написа в социалните мрежи, че целта й е да прехвърли границата от 1000 км/ч с автомобил с реактивен двигател.

Семейството на 39-годишната Джеси публикува изявление след смъртта й, че мечтата й е била да стане "най-бързата жена на света".

Джеси беше един от водещите на интернет предаването The List на Autoblog, като участва във всичките му 70 епизода, а освен това е участвала в Mythbusters и "Гаражът на Джей Лено", както и в други продукции за автомобили и пътувания.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК