Омъжена за джихадист австралийка: Бях щастлива сред хората на ИДИЛ!

Не знаела какво работил мъжът ѝ, той отказвал да обясни

09.08.2019 | 15:15 Редактор: Юлия Христова
Омъжена за джихадист австралийка: Бях щастлива сред хората на ИДИЛ!

През 2014 година 21-годишна австралийка заминава за Сирия, за да се омъжи за джихадист. Прекарва 5 години в Ракка, а днес, заедно с дете на ръце, се намира в бежански лагер в Северна Сирия.

Същият, който обитава и Шамима Бегум, джихадистката булка от Великобритания, която пожела да се върне у дома.

Вече 26-годишното момиче не разкрива лицето си, нито името си. Пред BBC заявява, че никога не се е присъединявала към ИДИЛ.

"Аз просто бях там. Това не значи, че съм се присъединила към тях“, категорична е тя. Оказва се, че австралийката била "доста щастлива“ в Сирия, пише dnes.bg.

"Просто си стоях вкъщи, чистих и готвих, а съпругът ми ходеше на работа“, разказва тя. Твърди, че не знае какво работил мъжът ѝ. А когато го питала, той отказвал да отговори.

"Понякога е по-добре да не знаеш някои неща, да не задаваш въпроси“, казва тя.

"Никой никога не ме е наранил. Даваха ни пари да живеем и това ме правеше щастлива. По това време нямаше и бомбардировки и това също ме правеше щастлива“, твърди австралийката.

По думите ѝ тя не знаела какво става извън дома ѝ. Интернетът и телевизията не били позволени в дома им. Но по това време в Ракка често се разхождат жени по улиците и имат достъп до интернет-кафета. В информационните центрове били показвани пропагандни видеа.

Лагерът, в който се намира 26-годишното момиче, е проектиран да подслони 20 хил. души. 

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК