Хиляди калифорнийци предпочитат живота на 4 колела

Оборудвали са автомобили и каравани заради непосилните наеми на жилищата

07.08.2019 | 23:22 Редактор: Тодор Петров

Все повече жители в американския щат Калифорния живеят в автомобили и каравани. Причината са растящите цени на имотите. 

Напълно оборудвани каравани и автомобили, превърнати в малък дом – такава е гледката на много места в Сан Франциско. И това не са бездомни или бедни хора, а такива, които не могат да си позволят лукса на истински дом. 

Мнозина споделят, че не се смятат за бездомни. Понякога обаче линията между това да се живее в превозно средство и да останеш без дом е неясна. 

Тревор е един от хората, предпочели да живеят в каравана. Напълно оборудвана като дом, той обикаля с нея и живее на различни места. Споделя, че харесва живота си, а и така спестява пари.

"Животът ми в караваната е доста евтин. Задачата ми е да спестявам пари и на по-късен етап да си купя жилище. Или ще си построя собствена къща ако мога", коментира Тревор.

В Сан Франциско са регистрирани 1794 души, живеещи в превозни средства през 2019 г., което е 45% увеличение спрямо две години по-рано. За последните 10 години в Калифорния са изградени по-малко от половината нови жилища, необходими да се отговори на нуждите от нарастването на населението. 

Но най-големият проблем е високата цена. В Сан Франциско средната цена на домовете е 1,7 млн. долара, а средният наем за апартамент с една спалня е 3700 долара.

Вижте още във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК