Opel не се продава

От автомобилната компания официално опровергаха появилите се в медиите информации по темата, като ги нарекоха „глупост”.

10.06.2011 | 10:05 Редактор: Красимир Лаков
Opel не се продава

В немската преса тези дни се бяха появили съобщения, че General Motors ще продава европейското си подразделение Opel/Vauxhall.
От фирмата официално опровергаха тези информации, като ги нарекоха „глупост”. Съобщенията за продажба бяха направени от издания с масов тираж, каквито са Auto Bild и Spiegel. Според тях причината GM да ги продава е загубеното търпение Opel да стане отново печеливша компания. Според съобщенията, китайска фирма и Volkswagen имали интерес към Opel.
По думите на изпълнителния директор на Opel Карл-Фридрих Щраке публикуваната информация е „спекулация”, като лично той е изпратил съобщение в електронната поща на заетите в управляваната от него компания с молба „да не се поддават на слухове, разпространявани от пресата”. Слуховете за продажба бяха опровергани и от правителството на немската провинция Тюрингия, където е един от големите заводи на Opel (в Айзенах). Според списание Spiegel, ако Opel се продава, Volkswagen, който имал свободни средства в размер на 20 милиарда евро, щял да го купи, за да се избегне попадането на фирмата в китайски ръце. От Volkswagen отказват всякакъв коментар по тези информации.