Полицията в Шри Ланка взриви подозрителен мотоциклет в Коломбо

"Ислямска държава" публикува видео с основния организатор на атаките - Абу Бак ал Багдади

24.04.2019 | 14:40 Редактор: Зорница Костадинова
Полицията в Шри Ланка взриви подозрителен мотоциклет в Коломбо

Полицията в Шри Ланка тази сутрин извърши контролиран взрив на подозрителен мотоциклет, паркиран до популярното в Коломбо кино "Савой". Не са установени експлозиви в превозното средство. От полицията призоваха хората да запазят спокойствие.

Броят на жертвите на кървавите атаки в Шри Ланка достигна 359 души. През последното денонощие властите в страната, в която е в сила извънредно положение, извършиха още 18 ареста, с което броят на задържаните заподозрени за съпричастност към атаките става 58 души.

"Ислямска държава" публикува видео с основния организатор на атаките в Коломбо - Абу Бак ал Багдади. Терористичната организация вчера пое отговорност за нападенията. Властите в Коломбо обаче обвиняват за фактическото извършване на терористичните атаки местна ислямистка групировка, която е била повлияна от идеологията на "Ислямска държава".

Вече са идентифицирани и двама от нападателите – синове на богат търговец от Коломбо, които са се взривили в един от луксозните хотели в столицата. Братята, чиито имена не се разкриват, са били на около 20-годишна възраст. Те са ръководили "семейна терористична клетка", посочват разследващите атентатите.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК