България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Владо Пенев: Станах актьор, защото бях задръстен, а известен - на години

На 60 години човек трябва да се готви за пенсиониране, аз правя точно обратното, сподели той пред Bulgaria ON AIR

06.02.2019 | 09:46 Редактор: Тодор Петров
Владо Пенев: Станах актьор, защото бях задръстен, а известен - на години

Актьорът Владимир Пенев получи пореден знак на признателност за своето творчество. Той бе отличен като почетен гражданин на София, а само преди ден бе удостоен и с високия държавен орден "Св. Св. Кирил и Методий" - огърлие. И всичко това около 60-годишния юбилей на актьора.

"Замислих се скоро, че на 60 години човек би трябвало да се готви за пенсиониране. Аз правя точно обратното, като че ли тепърва започвам", посочи Пенев пред Bulgaria ON AIR и добави, че творческата му биография не е минала през нормалното - не е бил секссимвол на младини.  

"Държах дълго време на по-камерни проекти, по-елитарни постановки, на които нямаше чак толкова публика. Станах широко известен, когато вече бях на години", разказа актьорът в "България сутрин".

"Не станах артист от суета да се показвам, а по-скоро защото бях задръстен и комплексиран", откровеничи Владимир Пенев.

Вдъхновява се от пътуванията, като последните му посещения зад граница са били в Йордания, Ерусалим и Перу. Той определи посещението на Мачу Пикчу в Перу като най-фантастичното, тъй като е било с неговата дъщеря. 

"Пътуването, движението, да излезеш от зоната на комфорт, е най-важното и смислено нещо, което искам да си причинявам", сигурен е Владо Пенев.

В момента актьорът се снима в сериал и репетира в Народния театър с македонски режисьор, влизайки в ролята на Фьодор Карамазов от "Братя Карамазови".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК