България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Охранители спасиха простреляно момче в "Лозенец"

Те споделиха, че не се чувстват като герои и просто са си свършили работата

03.01.2019 | 08:08 Редактор: Ралица Братанова
Охранители спасиха простреляно момче в

Малко след 21 часа на 29 декември момче е простреляно в столичния квартал "Лозенец". Kуршумът задейства алармата на офис в близост и това спасява живота му. 

Двама охранители, отзовали се на сигнала, му оказват първа помощ. Ако не е била светкавичната реакция на гардовете, раненият в артерията на бедрото е щял да издъхне от кръвозагуба за няколко минути.

Момчето е било простреляно от 33-годишен мъж, който не бил доволен от вдигнат шум. Стрелецът вече е задържан от полицията.

"При пристигане на място видяхме момчетата на булеварда, направи ни впечатление окървавеното момче. Първата ни реакция беше да повикаме Бърза помощ от две места, за да може по-бързо да реагират лекарите. След това потърсихме някакъв начин да му пристегнем раната и да спрем кървенето", разказа охранителят Цветомир Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Гардовете обясниха, че момчето е припаднало за известно време, а след това се е свестило.

Охранителят Венелин Иванов коментира в "България сутрин", че в досегашния си петгодишен опит не е виждал такава ситуация и раненият не е бил в състояние да говори и да разкаже какво се е случило.

Двамата обясниха, че не се чувстват като герои, защото всеки нормален човек би помогнал.

Гледайте видеото.