България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Днес мъгла, през уикенда въздухът ще се изчисти, сняг за Коледа няма да има

Синоптикът Симеон Матев прогнозира и хубаво време в деня преди Бъдни вечер

21.12.2018 | 08:04 Редактор: Ивайло Николов
Днес мъгла, през уикенда въздухът ще се изчисти, сняг за Коледа няма да има

Мръсен въздух отчитаме в София и днес. Тази сутрин емисиите от вредни вещества във въздуха на места надвишават до 10 пъти допустимите норми. За това допринася и мъгливото време, като се очаква след обяд от запад облачността да започне да намалява. 

Синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев прогнозира, че валежи днес няма да има и не се очаква усложняване на пътната обстановка за хората, които ще тръгнат по пътищата на страната за празниците.

Той обясни, че денят започва със значителна облачност и отрицателни температури, които няма да се променят особено с течение на времето. 

Матев поясни, че картинката с мъглата и мръсния въздух от утре, когато започва астрономическата зима, ще е коренно различна. През уикенда видимостта ще продължи да се подобрява, а най-добра днес е тя в планините, където ще има и добри условия за туризъм.

В деня преди Бъдни вечер времето ще е доста приятно с високи за сезона температури, но в следобедните часове ще става все по-хладно, а на места се очакват и валежи.

В някои области на страната около полунощ валежите ще преминат и в сняг, но не се очаква сериозна снежна покривка. Най-интензивни снеговалежи ще има в планините.

Вижте повече подробности във видеото.