България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В името на благотворителна кауза: Десетки хора се събират в творчески работилници

Всеки, желаещ да се включи, може да направи дарение на сайта на "Един процент промяна"

10.12.2018 | 10:18 Редактор: Ралица Братанова
В името на благотворителна кауза: Десетки хора се събират в творчески работилници

Тази събота над 250 души се събрахме в Софтуерния университет. Имахме няколко работилници - за плетене на шалове, за правене на картички, за декопаж на буркани, за изработване на бижута, за правене на сапуни и за опаковане на подаръци", споделиха  пред Bulgaria ON AIR едни от организаторите на инициативата Ваня Ананиева от "Предай нататък" и Георги Малчев от  Xplora.

Инициативата е организирана в помощ на 7 дома за възрастни, като идеята е да се помага с дълготрайни активи - средства, които се събират чрез продажбата на сътворенията от работилниците и се закупуват директно неща, необходими за домовете.

Георги Малчев сподели в студиото на "България сутрин", че всички 200 души от тези 7 дома, са получили индивидуално опаковани подаръци, чашки с лакомства и лично надписани картички от всеки от участващите в работилницата. Всеки, който иска да подкрепи каузата, може да си направи заявка за коледен сувенир или картичка и да дари парите на "Един процент промяна".

"Нашата идея е, ако можем да го правим по-често, всеки месец може би ще е сложно - чисто оргазационно, но 3 или 4 пъти в годината съвсем спокойно може да се случва. Коледа е хубав повод да направилм работилница", сподели Ваня Ананиева.
 

Гледайте видеото с целия разговор.