България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Добра новина: Ослепеният от лекарска грешка Кирил възвърна зрението си!

Кампанията по набирането на средствата за операция във Виена постигна целта си за няколко дни

05.12.2018 | 10:00 Редактор: Иван Берберов
Добра новина: Ослепеният от лекарска грешка Кирил възвърна зрението си!

Преди дни ви разказахме историята на 38-годишния Кирил от Варна, който преди 10 години, заради лекарска грешка, губи зрението си. Следват множество прегледи и диагнози, а българските медици са категорични, че надежда за бившия лекоатлет няма. 

Той имаше нужда от 9000 лева за операция във Виена, където му обещаваха 70% възвръщане на зрението. Благодарение на добрите хора в България парите бяха събрани.

"Имахме много малко време и сме много щастливи, че успяхме да съберем около 9 000 лв. за операцията на Кирил. Той вече е във Виена и каза, че може да вижда. Чуваме се всеки ден с него. Чувството да помогнеш е напълно естествено, не се чувстваме специално. Сутрин се будим с усмивка и това е", отбеляза Константин Костадинов.

Той посочи в "България сутрин", че помагането увлича, особено с това, че те кара да се чувстваш добре. "За Кирил успяхме да организираме концерт в Бар Петък. Събитието събра около 1000 лева", допълни Костадинов. 

В помощ на Кирил бе създаден и благотворителен календар с черно бели снимки на голи мъже. 

"Имаме следваща кауза. Останаха ни пари от продажбата на календара. Решихме да помогнем на Тони да се пребори с левкемията. Помагането на хората носи своите лишения, но носи огромна радост. В календара ни няма нищо профанско, не е провокативен. Получихме дарения от всевъзможни места. За няколко дни събрахме около 9000 лв", сподели създателят на календара Никола Колев пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.