България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Настъпва началото на края на спокойното есенно време

В следващите дни ще се сблъскаме със застудяване, дъжд и сняг

14.11.2018 | 07:49 Редактор: Тодор Петров
Настъпва началото на края на спокойното есенно време

Облачността над страната днес е значителна, разкъсвания на облаците има над Югозападна България. Там сутринта бяха измерени и най-ниските температури. В Източна България облачността ще остане значителна почти през целия ден. Привечер в Централна България ще започне слабо да превалява и това е началото на процеса, който ще сложи край на спокойното есенно време. 

Това прогнозира в "България сутрин" синоптикът на Bulgaria ON AIR Симеон Матев. По думите му температурите ще имат сравнително високи стойности. Най-студено ще остане на Североизточна България.

В югозападните райони максималните температури ще достигнат 16-17 градуса. В следващите дни обаче те ще паднат с 5-6 до 8 градуса. Тази нощ вятърът от север ще се усили, ще се увеличи и облачността. В планините дъждът ще премине в сняг. 

Утре температурите ще бъдат между 5 и 10 градуса, а в петък между 3 и 8. Събота ще бъде най-студеният ден за тази седмица - с температури от 1 до 7 градуса. В неделя ще бъде слънчево, но студено. В понеделник ще започне да вали, голяма е вероятността сутринта да има снежна покривка в Северна България. 

Декември ще бъде с малко по-високи от обичайните температури. Синоптиците очакват по-топла от познатата ни люта зима.

Вижте видеото с пълната прогноза.