България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"The bingo project" предлага разходка в бъдещето, изпълнена със смях

Китаристът Георги Маринов разказва повече в студиото на "България сутрин"

02.11.2018 | 10:02 Редактор: Ралица Братанова

Музикалният театър "Стефан Македонски" представя спектакъла "The bingo project". Постановката ни предлага разхока в бъдещето и различна реалност с отпечатъка на миналото.

Китаристът Георги Маринов разказва повече в студиото на "България сутрин"

"Действието се развива в недалечното бъдеще на "Швейцарските острови" - глобалното затопляне вече е факт,  героите в него се издържат главно от проекти. Последният, който печелят мъж и жена, е за създаване на дом за възрастни хора. Откривайки го, зрителите разбират, че това е бинго зала. Двигател на цялото действие е един чиновник, който през цялото време организира проектите и търси средства за реализацията им", обясни Маринов пред Bulgaria ON AIR.

Китаристът сподели, че голямото постижение на балет "Арабеск" е, че от това, което привидно е многостилно и многостранно, са създали приемствен образ. Представлението беше представено премиерно на 24 октомври.

"Напрегнато чакахме как ще реагира публиката. По време на представлението имаше спонтанен смях, ръкопляскания и викове. Накрая цялата зала беше на крака. За нас е голяма радост", коментира Георги Маринов.

Постановката може да бъде видяна тази вечер от 19:00 часа в Националния музикален театър "Стефан Македонски". 

Гледайте видеото с целия разговор.