България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Долна Малина Open Fest - музика, танци и кино на 30 км. от София!

За фестивала разказаха кметът на Долна Малина Йонко Димитров и Радослав Гергов от група "Радула"

22.06.2018 | 10:35 Редактор: Лазарина Колчагова
Долна Малина Open Fest - музика, танци и кино на 30 км. от София!

Предстои поредното издание на Долна Малина Open Fest, в което в няколко уикенда ще се съберат творци и фенове, за да се насладят на музика, танци и кино.  

В програмата на фестивала е заложен и  фолклор, битово изкуство, плажен волейбол и други видове спорт. Предвиждат се и съревнования между участниците.

В студиото на Bulgaria ON AIR повече за фестивала разказаха кметът на Долна Малина Йонко Димитров и Радослав Гергов от група "Радула".

"Непосредствената близост до София го прави удобна локация, идват хора от цялата страна, но посетителите са предимно от София, каза кметът на Долна Малина Йонко Димитров в "България сутрин".

Той обяви, че над 20 групи участници във фестивала ще се борят за 3 големи награди, а сред наградите е заснемане на клип.

Радо Гергов от група "Радула" каза, че с кмета се  познават се отдавна и си помагат: "Той е млад кмет, който се е заел със сериозна културна дейност", похвали го изпълнителят.

Йонко Димитров уточни, че Етиен Леви, БТР и Поли Генова ще бъдат жури на фестивала и тяхната трудна роля ще бъде да отсеят тримата най-добри. 

Младият кмет обяви и гост-изпълнителите на фестивала, сред които Симеона Загорова и Деси Бонева.

Група "Радула" ще вземе участие на 23 юни, като ще се представят в оригиналния си вид след 3-годишна пауза.

Вижте целия разговор във видеото!