Скандал с "Франкофоли" вкарва организаторите в съда

Община Благоевград популяризира фестивалите, но не плащала за музикалното им съдържание

21.06.2018 | 22:25 Редактор: Лазарина Колчагова
Скандал с

Проблем с неуредени права вкара Община Благоевград в съда. Общината популяризира фестивалите и концертите си, но не е заплащала за музикалното им съдържание с години.

Иван Димитров от "Мюзикаутор" твърди, че единствената полза е за Община Благоевград. По думите му, тя съумява да представи себе си в по- добра светлина и с по-добър имидж, но пък тези, чиито продукт ползва- остават ощетени. 

В петък и в събота в Благоевград ще се проведе и едно от най-големите музикални събития у нас. Но проблем с музиката вкарва организатори и притежатели на авторските  права в съдебната зала. 

Община Благоевград не е организатор на фестивала, тъй като не притежава необходимите права за организация и провеждане на фестивала "Франкофоли" в Благоевград. 

Община Благоевград подписва договор с "Музикаутор" през 2015, по силата на който не е превела нито лев. Поради което "Музикаутор" завежда съдебен иск за 32 хил. лева. 

От "Музикаутор" са готови да потърсят правата си в съда и за последните три години, ако до края на работната седмица организаторите не уредят правата за концертите, които предстоят в петък и в събота.

Гледайте видеото!