България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Убиецът от Слънчев бряг стрелял заради ревност, твърди прокурор

Пострадалото момиче и извършителят на деянието се познават и са имали любовни взаимоотношения, уточни Георги Чинев

04.06.2018 | 08:42 Редактор: Велислав Филипов
Убиецът от Слънчев бряг стрелял заради ревност, твърди прокурор

Жестоко убийство в началото на сезона в Слънчев Бряг. 54-годишен бизнесмен беше хладнокръвно разстрелян от 37-годишния Михаил Станчев в центъра на курорта. 

С опасност за живота е 22-годишната му приятелка, която е била с него в паркиран до хотел в курорта луксозен автомобил. Момичето е дъщеря на шефа на полицията в Дряново. Извършителят е задържан при опит да напусне страната ни в посока Турция.

Според окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев доказателствата по делото сочат, че убийството е извършено заради проява на ревност от страна на 37-годишният Станчев.

"Пострадалото момиче и извършителят на убийството се познават и са имали любовни взаимоотношения. Убитият бизнесмен е бил работодател на момичето. Той постоянно я е ухажвал - водел я е на вечери и ѝ е давал подаръци. За по-малко от 24 часа убийството беше разкрито", подчерта окръжният прокурор пред Bulgaria ON AIR.

По думите му събраните доказателства би трябвало да издържат пред съда и извършителят трябва да получи адекватна присъда.

"Все още не се знае дали е имало план за извършване на деянието. Назначени за множество експертизи. Все пак авторството на убийството не може да бъде поставено под съмнение. 37-годишният Михаил Станчев трудно обяснява действията си спрямо момичето и защо прострелва и нея", категоричен е Георги Чинев.

Журналистът Стефан Ташев смята, че полицията и прокуратурата трябва да бъдат похвалени за бързата реакция, но въпреки това убийство в началото на туристическия сезон не говори добре за страната ни.

"Няма как това да е поръчково убийство, защото изпълнението е доста аматьорско. Има доста нелогични неща, но може би този човек е бил в състояние на афект и не е мислел трезво", уточни Ташев в "България сутрин".

Румен Драганов от Института за анализи и оценки в туризма е на мнението, че този инцидент по никакъв начин няма да повлияе на туристическия сезон.

"Ставаме свидетели на друг проблем - работодател използва свой работник. По какъв начин ние защитаваме кадрите в туризма от работодателите им? Това е трагичното в случая. Тук става въпрос за сексуално насилие, а стрелецът е отишъл да се саморазправи", отбеляза още експертът.