България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Българските визити в Русия - предварителни, интересите са за двете страни

Асен Агов и Боян Чуков коментираха посещението на премиера в Москва

31.05.2018 | 08:55 Редактор: Ивайло Николов
Българските визити в Русия - предварителни, интересите са за двете страни

Приключи посещението на премиера Бойко Борисов в Русия. Въпреки че първоначално беше обявено за двудневно, още снощи правителственият самолет кацна на летище София.

За първи път след 8 години премиерът Борисов се срещна с руския президент Владимир Путин. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обяви, че няма конкретна договорка за отклонение към България на "Турски поток". Преди Борисов в Русия на посещение пък беше и българският президент Румен Радев.

Журналистът Асен Агов смята, че двете визити на първите мъже в България имат предварителен характер.

"Кремъл има нужда да излезе от изолацията, в която се е поставил, а от друга страна ние имаме интерес от доставките на руски енергоносители", каза Агов в студиото на "България сутрин". Според журналистът големият въпрос е как ще се реализира всичко това.

Експертът по национална сигурност и геополитика Боян Чуков посочи, че по време на визитата си в Русия, българският премиер е получил това, за което е отишъл в Москва. По думите му след двете посещения на Борисов и президента в Москва, не е сериозно да се говори, че България завива в източна посока.

"Ние трябва да разберем, че Руската федерация е една капиталистическа държава и тя се отнася към нас, както се отнасят всички останали големи капиталистически държави", добави Чуков пред Bulgaria ON AIR.

Експертът коментира и престрелките между Румен Радев и Бойко Борисов. Той определи войната между двете институции за "безсмислена", въпреки че вчера президентът обяви, че няма война, а само напрежение.

Асен Агов пък допълни, че междуличностните конфликти са нормални в политиката.

Вижте видеото с цялата дискусия!