България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Георги Младенов - за миналото, настоящето и мечтите на един баща

Единствено съжалявам, че не играх в голям европейски отбор, призна бившият баскетболист пред Bulgaria ON AIR

07.05.2018 | 08:55 Редактор: Тодор Петров
Георги Младенов - за миналото, настоящето и мечтите на един баща

Наричат го "българския Майкъл Джордан". Баскетболната легенда Георги Младенов празнува имения си ден преди броени часове. 

Деляна Маринова разговаря с него за празника, спорта и за сина му Борислав, който също прави кариера в баскетбола. Мечтата и на двамата е един ден синът да играе в НБА, а бащата да може да го гледа от първия ред на залата.

"Сега съм по бащинство и чакам тази година да се случат по-хубави неща и оферти, за да мога да си намеря работа. Единственото нещо, което ме привлича в момента е теренът - нищо друго не ме интересува", сподели един от легендарните баскетболисти у нас.

Младенов отбеляза, че през годините е успял да види къде е неговият таван в кариерата в България. 

"Независимо, че вече съм година без работа, аз наистина съм удовлетворен от това, което съм правил и съм щастлив, че съм имал шанса да мина през много хора, които са се занимавали с баскетбол и да постигна това, което са постигали много хора преди мен", каза още Младенов пред Bulgaria ON AIR.

Бившият баскетболист сподели, че единственото нещо, за което наистина съжалява е, че не е успял да играе в силен европейски отбор. Сега Младенов се надява синът му да продължи неговите мечти.

Вижте цялото интервю с Георги Младенов във видеото!