България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

С "Тъпани и гайди" ще отбележим 140 години свободна България

Музикантите са ни подготвили традиционни родопски ритми, преплетени с тежък съпровод на австралийско диджериду и перуански кахон

22.02.2018 | 10:07 Редактор: Василена Василева
С

Под звуците на традиционни родопски ритми и тържествени тъпани и гайди България ще отбележи 140 години от Освобождението си от османско владичество. Музикантите от "Тъпани и гайди" ще допринесат за магията на празничната вечер с преплитане на оригинални, автентични и цветни мелодии. 

Всеки, който иска да се докосне до дебрите на Родопа, ще получи тази възможност навръх Националния празник на страната ни - 3 март в Sofia Live Club.

"Програмата е изготвена лично от нас. Включва емблематични образци от родопската фолклорна област в съчетание с по-модерни инструменти", сподели в студиото на "България сутрин" народната певица Валентина Добрева.

"Тъпани и гайди" съществуват от 2011 година. В основата на звученето е заложен родопският звук, преплетен с тежък съпровод на австралийско диджериду и перуански кахон. В групата се срещат традиционни първобитни инструменти от три различни континента.