България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Днес отново ще бъде слънчево, през уикенда ни очаква дъжд

В събота вечер от юг ще започнат валежи, които през нощта срещу неделя ще обхванат почти цялата страна, съобщи Симеон Матев

09.02.2018 | 07:27 Редактор: Василена Василева
Днес отново ще бъде слънчево, през уикенда ни очаква дъжд

Днес ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е слаб до умерен от запад-северозапад.

Максималните температури ще бъдат между 10 и 15 градуса, отново необичайно високи за сезона, съобщи в студиото на "България сутрин" синоптикът Симеон Матев.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността.  Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 11 до 14 градуса, а температурата на морската вода ще е 5-7 градуса. 

Над планините също ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3 градуса, на 2000 метра - около минус 3 градуса.

През почивните дни обаче времето рязко ще се промени, посочи Матев.

В събота (10 февруари) ще има значителна облачност. Вятърът ще е слаб до умерен. Привечер от юг ще започнат валежи, които през нощта срещу неделя ще обхванат почти цялата страна, каза синоптикът пред Bulgaria ON AIR.

Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса, а максималните - между 5 и 10 градуса.

В неделя през по-голямата част от деня валежите ще продължат. В Дунавската равнина и по високите полета в Западна България ще се образува нова снежна покривка. 

Вижте във видеото подробната прогноза за времето!