България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Циклонът "Мартина" ни носи облаци, вятър и валежи

Другата седмица времето ще бъде по-спокойно, но и по-студено

07.02.2018 | 07:39 Редактор: Иван Берберов
Циклонът

Днес ще бъде малко по-различен ден от предходните. Ще има повече облаци. От югоизток ще духа вятър. Температурите ще бъдат между 7 и 12 градуса, но няма да се чувстват така приятно, поради югоизточния вятър. В североизточните райони ще вали, но през деня валежите няма да бъдат съществени. 

Това отбеляза климатологът Симеон Матев в студиото на "България сутрин". По негови думи през деня може и да има слънце по места, но вечерта ще има по-силни превалявания – до 5 л/кв. м. В момента температурите в страната са между -2 и 5 градуса, а снеговалежи може да се очакват едва над 1500 м. надморска височина. 

"Промяната във времето се дължи на циклона "Мартина". Изнасяйки се на североизток ще отвори поле за навлизане на други студени маси. Към края на седмицата валежите ще бъдат значителни. През уикенда валежите ще превземат цялата страна. Следващата седмица времето ще бъде по-спокойно, но по-студено", прогнозира той пред Bulgaria ON AIR.

За щастие утрешният ден ще бъде свеж, с променлива облачност, а вятърът ще бъде западен, което ще доведе затопляне, завърши Матев.