България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Григор Димитров безспорен фаворит за Спортист на годината

Коментар на спортните журналисти Николай Кръстев и Крум Савов пред Bulgaria ON AIR

19.12.2017 | 09:50 Редактор: Тодор Петров
Григор Димитров безспорен фаворит за Спортист на годината

Днес от 20:30 ч. ще се проведе 60-ото юбилейно издание на церемонията "Спортист на годината" 2017. Фаворит на спортните журналисти за първото място е най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който направи фурор с постиженията си през годината.

В Топ 10 на класацията попаднаха Александър Везенков (баскетбол), Антъни Иванов (плуване), Боян Петров (алпинизъм), Владимир Илиев (биатлон), Владимир Далаклиев (таекуондо), Григор Димитров (тенис), Даниел Асенов (бокс), Невяна Владинова (худ. гимнастика), Радослав Янков (сноуборд) и Тихомир Иванов (лека атлетика).

"Хубаво е да има интрига, но няма да има никаква. Това което направи Григор няма конкуренция. Абсолютно заслужено ще е на първо място. Липсата на Кубрат Пулев в първите 10 е резонна, тъй като Кубрат се цели в първото място", коментира за Bulgaria ON AIR главният редактор на списание "Sprint" Николай Кръстев.

Той обаче посочи, че по-важният въпрос е не кои спортисти са влезли в десетката, а че гласувалите журналисти са много по-малко отпреди. С тази теза се съгласи и неговият колега - спортният журналист Крум Савов.

"Имаше две отделни класации за мъже и жени, а световни шампиони не успяваха да попаднат в десетката. Сега извън тройката ще влязат хора, които за широката общественост звучат непознато. Има само един състезател с медал от олимпийска дисциплина", обясни Савов в "България сутрин".

Той прогнозира, че Григор Димитров ще спечели с гигантска разлика, но изрази съжалението си, че за пореден път световният №3 в тениса няма да присъства на церемонията по връчването на наградите.

Двамата се съгласиха, че е логично спортистите ни да се готвят в чужбина, след като там се подготвя голяма част от световния елит.