България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

9-годишният Криси има нужда от нас, за да живее

В кампанията "Един за всички, всички за Криси" се включиха едни от най-популярните личности у нас

08.12.2017 | 10:06 Редактор: Василена Василева
9-годишният Криси има нужда от нас, за да живее

9-годишният Кристиян Илиев, който в края на месец октомври бе диагностициран с много агресивно и рядко срещано заболяване, има нужда от помощ.

За неговото предстоящо лечение в чужбина са необходими повече от 100 хил. евро. Заедно със своите родители малките съотборници на Криси се обединиха в дарителска кампания "Един за всички, всички за Криси". 

Зад тях застанаха едни от най-популярните личности в България.

"Той е наш приятел и съотборник. Много липсва на целия футболен отбор, справяме се трудно без него. Ние сме с него и се надяваме, че ще оздравее възможно най-бързо. Вярваме, че ще се справи с болестта", споделиха в студиото на "България сутрин" неговите съотборници.

Футболна академия "Царско село" ще организира благотворителен турнир в помощ на малкия Кристиян. Очаква се в него да участват родните грандове Левски, ЦСКА, както и други клубове от елита.

"Кампанията е грандиозна, разковничето в нея е невероятното участие на децата, които непрестанно ни доказват, че има смисъл да живеем. Всичко се случи в рамките на няколко часа, родителите бяха в шок", каза президентът и треньор на БК "Левски" Константин Папазов.

Родителите са се свързали с някои от най-добрите болници в Европа за консултация и лечение.

Всеки, който желае да помогне на Кристиян в тежката борба с болестта, може да го направи тук:

Банка ДСК ЕАД
IBAN: BG74STSA93000024851904 - в лева
IBAN: BG71STSA93000024851958 – в евро
BIC: STSABGSF
Кристиян Георгиев Илиев