България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Взаимни обвинения между ГЕРБ и БСП заради вече приетия Бюджет 2018

Социалист: Приеха го набързо и на тъмно! Отговорът: Опозицията има нездравословни предложения

01.12.2017 | 08:55 Редактор: Тодор Петров
Взаимни обвинения между ГЕРБ и БСП заради вече приетия Бюджет 2018

Час преди полунощ депутатите приеха Бюджет 2018. Разпределението на парите на държавата обаче скара народните представители.

"Идеята на управляващите беше бюджетът да се приеме набързо и на тъмно. Управляващото мнозинство има за цел единствено да руши институционализма в България", заяви депутатът от БСП Димитър Дачев тази сутрин пред Bulgaria ON AIR.

"Това не е вярно! Нашето работно време не е от 8 до 17", контрира го Галя Василева от ГЕРБ. Тя бе категорична, че депутатите ще почиват едва след приключване на работата си в Народното събрание днес. 

"Опозицията има нездравословни и популистки предложения. Опитаха да омаловажат бюджета с изказванията, които правиха. Ще има повече пари за образование, здравеопазване, социална политика и сигурност. Образованието е основен ангажимент на ГЕРБ", подчерта депутатът от най-голямата партия в парламента.

"Какво популистко има в това да поискаш повече пари за майките, които отглеждат своите деца със 170 лева на месец?", настоя Димитър Дачев и посочи, че опозицията не са могли да правят никакви предложения.

Галя Василева отговори, че бюджетът на държавата се готви от януари и е изключително сериозен инструмент. По думите ѝ институциите имат реална информация колко пари и къде могат да се заделят.

"Управляващите нямат отношение към българските светини. Вчера протестираха и учените от БАН", отбеляза Димитър Дачев.