Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Бюджет 2018 давал повече от същото, което се харесва и по-малко, от което не се

Ние успяхме да пробием през дясното консервативно мислене на ГЕРБ, заяви Александър Сиди от Обединените патриоти

30.11.2017 | 20:31 Редактор: Жанета Нейкова
Бюджет 2018 давал повече от същото, което се харесва и по-малко, от което не се

Да, този бюджет дава повече от същото, което хората харесаха на последните парламентарни избори и много малко от онова, което не им допада, а именно БСП и ДПС. Това заяви депутатът от Обединените патриоти Александър Сиди, който коментира думите на Стоян Мирчев от левицата, гост преди него в "Денят ON AIR".

Сиди поясни, че бюджетът е такъв, защото гражданите за пореден път избраха "модела Борисов", но разликата този път е, че коалиционен партньор са Патриотите и някои от техните тези бяха заложени в първия.

"Ние успяхме да пробием през дясното консервативно мислене на ГЕРБ и наложихме една политика на увеличение на доходите. Не с пълнотата, с която българите искат, но това е път в правилната посока", подчерта гостът на Bulgaria ON AIR.

Александър Сиди коментира и питанията в лявото пространство защо Обединените патриоти не са подкрепили мерки, предлагани от БСП в социалната сфера.

Отговорът на депутата бе, че левицата за няколко месеца е успяла да прочете програмата им, като след това е направила предложение по всяка една от точките в нея, с ясната идея, че то няма да се приеме.

"След това целта е да кажат "ето, виждате ли, ние предложихме това, което и Патриотите" - такава е тактиката", твърди Сиди.