Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от БСП: Управляващите крият гласуването на бюджета!

Икономическата логика на ГЕРБ води до неравенство и корупция, посочи Стоян Мирчев пред Bulgaria ON AIR

30.11.2017 | 20:23 Редактор: Иван Берберов
Глас от БСП: Управляващите крият гласуването на бюджета!

Денонощните заседания на депутатите за гласуване на бюджета продължават.
 
"Бюджетът се приема за ден и половина със среднощни заседания, но след 8 часа вечерта никой почти не слушаше, а след 22 ч. си бяха тръгнали и журналистите. Гласува се така, защото това е опит да не се дава информация за самото гласуване, тъй като хората няма практически от къде да я вземат", категоричен бе депутатът от БСП Стоян Мирчев. 

В студиото на "Денят ON AIR" Мирчев отбеляза, че от БСП са имали съвсем друга стратегия за бюджета, която дори включвала промяна на данъчната система.

"Защо ГЕРБ по този грозен начин затвориха очите на българите? Обсъждането не може да стигне до хората. Проблемът не е в денонощното обсъждане – ние сме свикнали. Проблемът е за гражданите", поясни гостът.  

Според социалиста с новия бюджет положението на хората няма да се промени кой знае колко, тъй като липсвали реформите, които трябва да запушат дупките. Темата на разговора обхвана и протеста на БАН срещу "погубване на българската наука".

"Как ще направиш модерно обществото, когато учените ти взимат смешни възнаграждения? Финансирането на БАН не може да стане само от кандидатстване по проекти, тъй като как ще се ремонтира покрива или как ще се плати парното? Нека не забравяме, че още по времето на Кунева предупредихме, че българската наука е пред провал", подчерта "червеният" депутат пред Bulgaria ON AIR.

Стоян Мирчев заяви, че икономическата логика на ГЕРБ води до неравенство и оглавяване на класацията за корупция. 

"Разликата между свръх богатите и бедните става пропаст. България не е в демографска криза, а демографска катастрофа. Именно ГЕРБ допринесоха за това. След време, българите ще сме толкова малко, че ще сме по-скоро за резерват, отколкото цяла държава", заключи народният представител.